Om mobilsaven

Vi bruger en Wood-mizer LT 70 som er en yderst effektiv sav der saver stammer op til 90 cm. I diameter, og 6,1 m. i længden som standardmål, derudover kan der monteres forlænger så savelængden kommer op på 9,8 m.

 

Maskinen er en båndsav som drives af en 42 hk dieselmotor, med hydraulisk håndtering af træet, computer og fjernbetjening. Den transporteres rundt med en 4wd bil hvorved der kan saves hvor træet er, og derved spares på fordyrende transportomkostninger.

 

Produktiviteten, den mængde træ der kan opsaves på en 1 time afhænger meget af ordentlig tilrettelagt arbejdsplads medhjælp, og selvfølgelig træets volumen og længde. Ved lønarbejde er det en stor fordel for kunden hvis der er 1-2 medhjælpere, til få træ til og fra saven. Derudover er det godt med god plads omkring saven, så der er plads til færdigvare, savsmuld, skaller m.m. Råtræet skal helst lægges i stak på strøer så det nemt kan rulles til saven som selv løfter op fra jorden.

 

Ved opskæring af store krumme stammer skal man forestille sig at en stamme skal kunne ligge i et rør på ø 90 cm. Kan stammen være i røret kan den saves. Kortere stykker end 2 meter er der dårlig økonomi i at opskære, da der går for lang tid med opspænding

Læs mere under ydelser

Kontakt os gerne og få en snak om mulighederne.